til top
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!
 • Simen har blitt tømrer med fagbrev!!

Simen har blitt tømrer med fagbrev!!

Fredag 9. juli bestod Simen Mehammer fagprøven han har jobbet med den siste uken.  Vi gratulerer Simen så mye med vel gjennomført og bestått fagprøve!

Han synes selv det er deilig å få den på plass før sommeren, og er glad og fornøyd med å klare det på første forsøk. Resultatet ble meget bra, han fikk skryt av den skriftlige dokumentasjonen sin, og Halsnøy Trelast er stolte av lærlingen som nå har blitt fagarbeider. Simen jobber et par uker til hos Halsnøy Trelast før han tar litt ferie før militæret kaller til høsten.

Vi har tatt en prat med vår tømrerlærling Simen Mehammar (21) som snart har jobbet for Halsnøy Trelast i 2 år, og skal opp til fagprøven denne sommeren. Simen er en aktive og hjemmekjær gutt med stor interesse for fotball. Han liker nevenyttig og variert arbeid, noe han er fornøyd med i tømreryrket. Mottoet han fikk fra en tidligere lærer ”Det er ikke så nøye, så lenge det er 100%” passer godt både i arbeidslivet, og i militærtjenesten han skal i gang med etter sommeren. 

Simen Mehammer har snart vært tømrerlærling hos Halsnøy Trelast i to år, og gjør seg klar til fagprøven. Vi har tatt en prat med ”E boysen” eller ”Stuten” som han går under hos de andre tømrerne ute på byggeplassen.

Simen er en aktiv ung mann på 21 år med stor interesse for fotball. Både på banen selv der han spiller midtbane for A-laget til Halsnøy IL, og ikke minst foran tv-skjermen der Liverpool er laget i hans hjerte. Ellers går fritid mest med å være sammen med venner og jobbe dugnad for familie og venner. Simen er ikke redd for å ta i et tak, og har ved siden av skolegangen vært ekstrahjelp på Spar Sæbøvik.

Men nå er Simen godt i gang med drømmeyrket. Han har helt fra han var liten vært med pappa og snekret og fikset ting, og syntes det var kjekt. Det å kunne gjøre nevenyttige ting hjemme, og få bruke kroppen fysisk var noe av det som Simen fant mest interessant i yrkesvalget. Han kan ikke forestille seg lange stillesittende arbeidsdager på et kontor. De varierte arbeidsdagene er virkelig et pluss i hverdagen. Han er veldig fornøyd med å jobbe for et lokalt firma på et mindre sted, der man får være med på alle deler av jobben. Til nå har han blant annet vært med på alt fra støyping, lekting, gipsing, stillasbygging, bygging av garasje og kaianlegg, ombyggingen av kafeen på Halsnøy Senter, og nå er han med på hele prosessen med nybygg av enebolig på Heio, Halsnøy Panaorama. Simen er også forbøyd med at selv om han ennå er lærling så blir han satt til disse varierte oppdragene, og til og med fått litt ansvar på enkelte av prosjektene.

Simen mener at for å lykkes som tømrer må han komme på jobb med positiv holdning, uansett! Det er et yrke som foregår både utendørs og innendørs, og det er ikke alltid du får styrt denne fordelingen etter været her på Vestlandet. Man må bare kle seg for det været du møter når du står opp om morgenen. Og det er en fordel å være litt A-menneske. Arbeidsdagen er fra kl 7 til 15, noe Simen ikke synes er noe problem. Han ser heller det positive i at man har store muligheter for å jobbe inn noen timer eller jobbe litt overtid i perioder med stor pågang. Ellers er det en del tyngre løft, så styrke er absolutt en fordel. Selv om man nå får god hjelp av både lastebil med heisekran, og andre anleggsmaskiner til de tyngste løftene, samt andre hjelpemidler og gode kollegaer, er det en fysisk krevende jobb. Simen ser også fordelene med å ha jobbet med snekring og ande nevenyttige ting allerede fra barndommen, og føler han har forståelse av praktisk løsning på oppdragene. Men det er alltid noe nytt å lære, og forbedre seg på.

Etter ungdomsskolen gikk Simen først 2 års skolegang på Bygg- og anleggsteknikk på Kvinnherad Videregående skole på Husnes, før han startet på sine 2 års lærlingstid hos Halsnøy Trelast i august 2019. I løpet av sommeren skal Simen opp til fagprøven, som er en praktisk prøve, men med skriftlig dokumentasjon både på blant annet planlegging, materiallister og ferdigrapporter. Nøyaktighet er viktig, og presisjon må til på millimeternivå. Så tålmodigheten må man bare ha! Man kan ikke ta snarveier og gjøre ting halvveis i tømreryrket. Simen lever etter en tidligere lærers visdomsord: ”Det er ikke så nøye, så lenge det er 100%”.

Etter sommeren skal Simen i militæret, noe som blir en ny erfaring og noe å vokse på. Når han er ferdig der ønsker han å få seg en lokal jobb som tømrer. Simen er en hjemmekjær gutt som trives godt på Halsnøy, og slik jobbmarkedet ser ut i øyeblikket håper han på å kunne komme i gang med tømreryrket rett etter militærtjenesten. Simen tar med seg god erfaring fra sine to år hos Halsnøy Trelast, der han skryter av de varierte arbeidsoppgavene og de kjekke og hjelpsomme kollegaene. Halsnøy Trelast setter stor pris på hans arbeid for selskapet så langt, og ønsker han lykke til med fagprøven som nærmer seg.

For å få et lite innblikk i Simen sitt varierte arbeid, legger vi med et lite bildegalleri av Simens tid i Halsnøy Trelast så langt. Han har vært med på blant annet Ombygging til Kafè i 1. Etasje på Halsnøy Senter, Kaianlegg Sydnes, Oppstart på et større prosjekt på Borgundøy, Garasje på Tittelsnes, tett hus på enebolig ved Landakrysset og enebolig på Heio, Halsnøy Panorama.