til top
  • Vel gjennomført praksisperiode for elevar ved KVV Byggfag
  • Vel gjennomført praksisperiode for elevar ved KVV Byggfag

Vel gjennomført praksisperiode for elevar ved KVV Byggfag

Godt samarbeid med KVV Byggfag, og motiverte elevar på utplassering

Halsnøy Trelast AS har i 4 veker hatt 2 elevar fra KVV Byggfag på praksis utplassering hos oss. Maicren Juus og Steffen Rosenlund Sørtveit. 


Dei har vore med på eit prosjekt kor me bygge ein stor og moderne funkis enebolig. Guttane har fått prøvd seg i arbeidslivet i tøffe forhold, kor me har hatt to strake veker med regn, etterfulgt av minusgrader og snøvær, uten at da har satt nåko dempar på humøret og læreviljen. Dei har blant anna fått vert med å montera vindsperreplater, montering av bæredragere for takkonstruksjon, forankring av sperrer, tetting av hus for trykktesting, rydding og kildesortering av byggeavfall, samt montering av vinduer og dører.

Siste dagen var det montering av 4 fløyet skyvedør på utrolige 500kg! Nåko som vise at yrket kan "kreve sin kar/kvinne" for å mestre oppgavene vi får. Guttane har vist stor lærevilje og pågangsmot, og har vert eit veldig positivt tilskudd på arbeidsplassen. Den siste fredagen holdt vi avslutning for dei med Pizza og brus.

Halsnøy Trelast takker for samarbeidet med KVV og ein spesiell takk til elevane for ein vel utført praksisperiode.  

Bildene viser Maicren (i gult) og Steffen (i svart) under arbeid med montering av den store skyvedøro, og guttane framføre prosjektet.